Even voorstellen; Erik Groffen

Voor de VVD ben ik burgercommissielid. Voor degenen die mij niet kennen zal ik me even voorstellen: Na de gemeenteraadsverkiezingen ben ik met Arianne Klompe burgercommissielid geworden, samen ondersteunen wij de raadsleden Bruno van der Hoek en Margo Lemsom. Nu de VVD deze periode in de oppositie zit, is de rol van de VVD binnen de gemeenteraad wat veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Bruno en Margo vullen deze rol perfect in en zijn scherp in het behartigen van de belangen van de VVD. Ik ben erg trots over hoe ze zich zo snel hebben gestort op het raadswerk aangezien zij net als ik nieuw waren in de raad.

Samen met mijn vrouw en 4 kinderen woon ik in de mooie stad Zierikzee. Na 12 jaar mijn eigen ICT consultancy bedrijf te hebben gehad, werk ik sinds eind 2016 in Noordwijk bij ruimtevaartorganisatie ESA. Bij ESA ben ik in eerste instantie gestart bij de afdeling proximity support die nauw betrokken is bij de launch campaigns voor de lancering van satellieten voor het Earth Observation Project. Sinds zomer 2018 werk ik voor Corporate IT die verantwoordelijk is voor de internationale ICT. De ruimtevaart staat nog in de kinderschoenen, de ontwikkelingen gaan snel en dat maakt het interessant om voor deze organisatie te werken.

Juist omdat ik voor mijn werk van het eiland af moet, is het erg leuk om betrokken te zijn bij de lokale politiek en inzicht te krijgen in wat er speelt in de gemeente en daar ook een liberaal geluid over te laten horen. We vormen met de fractie en fractievolgers een hecht team waarin we elkaar goed aanvullen. Heeft u vragen aan mij, stel ze gerust. U kunt mij bereiken via erik.groffen@schouwen-duiveland.nl