VVD Schouwen-Duivenland bezoekt VNG Raadsledencongres

Een goede start is het halve werk. Om die reden bezochten vier fractieleden van de VVD Schouwen-Duiveland, Margo Lemsom, Erik Groffen, Arianne Klompe en Alexandra van der Zijde, twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen het landelijk Raadsledencongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in 's-Hertogenbosch.

De VVD-kandidaten hebben ieder aan verschillende workshops en sessies deelgenomen, om zoveel mogelijk kennis te vergaren. De kennis werd daarna gedeeld met elkaar en in later stadium met de andere fractieleden. 'We hebben met elkaar enorm veel kennis opgedaan en het is geweldig leuk om als team daar te zijn. De sfeer in de fractie is uitstekend, dit congres werkt enorm inspirerend' aldus Margo Lemsom, nummer twee op de kandidatenlijst van VVD Schouwen-Duiveland.

Het programma bestond uit een plenair gedeelte met o.a. Olympisch schaatskampioen Pieter van den Hoogenband, politicoloog/onderzoeker Henk van der Kolk en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren. Er was keuze uit een 30-tal deelsessies, workshops en inspiratiesessies die er op gericht waren om de (kandidaat-)raadsleden tips en adviezen te geven hoe een sterk en invloedrijk raadslid te zijn.