Cees Bolijn - JMC kiest VVD

‘Of ik wil beschrijven waarom ik als ondernemer, met een mooi bedrijf als JMC, juist voor de VVD kies.’ Doe ik graag, want ondernemen is top! Nieuwe dingen bedenken, mensen enthousiast zien te krijgen en zo zorgen dat je plannen ook lukken. Voor mij ’t leukste wat er is.

Aantrekkelijk ondernemersklimaat

Zeker in deze tijd, want alles gaat sneller. Social media zorgt ervoor dat ideeën veel sneller in de markt gezet kunnen worden en dankzij automatisering wordt er snel geschakeld. Dat lukt alleen in een omgeving waar ook zo gedacht wordt. Waar samenwerking vanuit de gemeente wordt gestimuleerd. Er moet een aantrekkelijk ondernemersklimaat heersen. Je hebt bestuurders nodig die snappen waar het om gaat. Die vooral begrijpen dat snelheid steeds belangrijker wordt;  praktijkgericht denken.

Samen innoveren
Dus minder bureaucratie, aandacht voor veiligheid (zowel offline als online), een fysiek aantrekkelijke omgeving zodat winkelen weer een beleving wordt (retailtainment). De mensen achter een bedrijf krijgen een belangrijkere rol. Bedrijven worden gevormd door groepen ondernemende mensen die samen heel wendbaar zijn. Die samen oplossingen bedenken voor seizoen pieken, tekort aan goede mensen en samen innoveren. Niet binnen de ‘grenzen’ van de eigen onderneming, maar juist in samenwerking met mensen van andere ondernemingen. Zeker op Schouwen-Duiveland zijn daar unieke mogelijkheden en kan de mooie omgeving en de goede toegankelijkheid van bedrijven ervoor zorgen dat slimme, goed geschoolde mensen deze kant op trekken.

VVD maakt het mogelijk
Juist de VVD stimuleert deze manier van denken en zorgt ervoor dat niet alleen technische innovatie, maar zeker ook organisatorische en sociale innovatie volop aandacht krijgt.