Schouwen-Duiveland Sporteiland

Op Schouwen-Duiveland zijn 135 sportclubs aangesloten bij een sportbond. Wij mogen ons terecht een Sporteiland noemen. De VVD Schouwen-Duiveland is daar blij mee, net als met de jaarlijkse Sportverkiezing van Schouwen-Duiveland.

Dankzij de sportverkiezing, komen naast de winnende sporters ook alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de sportclubs in beeld. Zelfs als de sporter zelf individueel bezig is kan hij of zij nog altijd niet zonder club en vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat het terrein, het veld, de sportzaal of het materiaal op orde en beschikbaar is. Mede dankzij deze vrijwilliger kan de sporter zich comfortabel voorbereiden, omkleden of op adem kan komen na de geleverde prestatie. Al deze vrijwilligers zorgen er met elkaar voor dat wij kunnen sporten, bewegen of genieten van sport.
 
De VVD is van mening dat iedereen die dat wil moet kunnen sporten of bewegen. Samenwerking is heel belangrijk, het is de enige overlevingskans en mogelijkheid om een hoge kwaliteit te leveren.  We blijven ons sterk maken voor het deel van de samenleving, dat minder in staat is om te sporten.
 
Sport en spel, of het nu een buitenspeelplaats of een groot internationaal sportevenement betreft, verdient telkens weer aandacht en daarom zijn wij graag aanwezig bij de Sportverkiezing op 2 februari.