Hét moment voor de VVD Schouwen-Duiveland

Onze galerie voor beeldende kunst en edelsmeedkunst mag zich verheugen in een groeiende belangstelling van jaarlijks terugkerende toeristen. Sommigen omdat ze hier een tweede huis of chalet hebben, anderen omdat ze er een dagje Zierikzee doen of een weekend op Schouwen-Duiveland verblijven. Het toerisme op Schouwen-Duiveland en in de stad Zierikzee is voor ons van groot belang. Zo’n 70% van onze omzet is daarvan afhankelijk. Niet alleen het hoogseizoen maar ook het voor- en naseizoen dragen daaraan steeds meer bij.

Onderscheidend
Uiteraard is het belangrijk dat je kunstwerken en sieraden verkoopt waar vraag naar is. De uitdaging is om onderscheidend te zijn met je producten en vooral ook met je dienstverlening.Niet minder belangrijk is de vestigingsplaats en zijn omgeving. Het unieke karakter van Schouwen-Duiveland wordt gevormd door de prachtige en gevarieerde natuur, de rust die je hier kunt ervaren, de evenementen die worden georganiseerd en last-but-not-least de waarde van ons cultureel erfgoed. Dat erfgoed openbaart zich in de talrijke bijzondere monumenten en in de musea, maar ook in het immaterieel cultureel erfgoed zoals bijv. Straô.

Identiteit Schouwen-Duiveland
Het behoud van al die waarden is essentieel omdat het de identiteit van Schouwen-Duiveland, van een stad of van een dorp bepaald. Inwoners en toeristen moeten dat kunnen blijven waarnemen en ook zo voelen. Dat hoeft vernieuwing niet in de weg te staan als je met de tijd mee wilt gaan, maar het mag niet leiden tot de teloorgang van de kernwaarden van die identiteit. Dan zit je op een hellend vlak.

Samenwerken
De gemeente Schouwen-Duiveland heeft een belangrijke voorwaardenscheppende rol te vervullen als het gaat om te voorzien in goede infrastructurele voorzieningen op het eiland, in het behoud van natuur, in de leefbaarheid van de kernen en in het behoud van het cultureel erfgoed. Samenwerking tussen gemeente en marktpartijen is daartoe een noodzakelijke voorwaarde.

Vertrouwen in de VVD
Ik vertrouw erop dat de VVD zich in de komende jaren blijft inzetten om die kernwaarden van Schouwen-Duiveland te koesteren en het eiland te ontwikkelen tot een gemeente waar inwoners blijvend trots op kunnen zijn en waar de bezoekers zich altijd welkom voelen en graag willen verblijven.