Betrouwbaar bezuinigen

Op de vraag voor welke bezuinigingsmaatregelen de VVD fractie kiest kunnen we kort en duidelijk zijn. Wij willen geen verschraling of verhoging voor de inwoners, niet voor de ondernemers en ook niet voor de toeristen. De VVD wil niet het risico lopen dat er door het rijk wordt gekort omdat er met veel pijn en moeite extra inkomsten zijn gegenereerd.


Wat dan wel? Belofte maakt schuld. Wees een betrouwbare overheid door geen beloftes  te doen die niet nagekomen kunnen of willen worden. Dit heeft inmiddels geleid tot diverse rechtszaken met miljoenenclaims. 

Er zijn in het verleden contracten afgesloten die achteraf niet sluitend bleken te zijn. Wanneer in de toekomst contracten en andere afspraken aan de voorkant goed geregeld zijn, worden  we aan de achterkant niet meer geconfronteerd met forse overschrijdingen die zwaar drukken op de begroting.

Een Onderzoek is af en toe noodzakelijk voor besluitvorming of bij aanbestedingen, maar onderzoek dat enkel en alleen wordt  gestart voor politieke doeleinden, of  omdat de uitkomst niet naar verwachting is, dat is verkwisting van gemeenschapsgeld. Dit is waar er moet en kan worden bezuinigd.

https://www.pzc.nl/schouwen-duiveland/schouwen-kijkt-opnieuw-naar-toerist-om-gaten-in-de-begroting-te-dichten~a813c6ca7/