Zorgen over mensensmokkel in de Zeeuwse wateren.

De VVD maakt zich grote zorgen over mensensmokkel in de Zeeuwse wateren. De partij wil weten of het college van burgemeester en wethouders die zorgt deelt. Arianne Klompe heeft daar vragen over gesteld.

Zeeland ligt strategisch voor een oversteek naar het Verenigd Koninkrijk: er zijn al Albanezen aangehouden voor de kust en het lijkt erop dat het vluchtelingenkamp in Calais zich verplaatst naar Zeeland. De vragen zijn mede gebaseerd op de expertise binnen onze fractie, van Paul Stoppelenburg, nummer vier op de VVD-lijst en in het dagelijks leven plaatsvervangend districtschef bij de Rotterdamse Zeehavenpolitie. 

Klompe vreest ondermijning, omdat smokkelaars vaak een beroep doen op watersportbedrijven, visserij of andere varende branches. Ze maakt ook nog een keer van de gelegenheid gebruik om te wijzen op het monitoren van drugsgebruik. Eerder pleitte de VVD om de riolen te onderzoeken op de aanwezigheid van drugs. Maar dat werd met uitzondering van GroenLinks afgeschoten door de raad. Monitoring zou slecht zijn voor het imago van de gemeente, zo klonk het.