VVD Schouwen-Duiveland; geen breekijzer in onderhandelingen 5e wethouder

Aanstaande maandag staat in de coalitieonderhandelingen de 5e wethouder ter discussie. De informateur heeft partijen laten weten te overwegen weer met de VVD in gesprek te willen wanneer de huidige coalitie er niet uit komt.

Fractievoorzitter Margo Lemsom heeft de coalitiepartijen laten weten dat de VVD niet terug zal keren naar de onderhandelingstafel om enkel als breekijzer te dienen in de onderhandelingen over een 5e wethouder. ‘Wij hebben al eerder aangegeven bestuurlijke verantwoordelijkheid te willen en hebben met Bruno van der Hoek een uitstekende wethouderskandidaat, maar vinden de manier waarop partijen nu tegen elkaar uitgespeeld worden niet constructief voor de toekomst van Schouwen-Duiveland’, aldus Margo Lemsom.

 

De VVD heeft er geen geheim van gemaakt dat zij tegen een 5e wethouder is,  wat een extra kostenpost met zich meebrengt van minimaal 100.000 euro. ‘Wij verbazen ons al enkele jaren over de forse inzet van ambtenaren ter ondersteuning bij vergaderingen met wethouders, wij zijn van mening dat een  gemeente als Schouwen-Duiveland uitstekend kan worden bestuurd door 4 sterke wethouders met inhoudelijke kennis van zaken.’ aldus Margo Lemsom.

 

Raadslid Paul Stoppelenburg die samen met Lemsom de gesprekken met de informateur heeft gevoerd is duidelijk: ‘Wij maken de weg vrij voor de SGP, het CDA en GL om hun verantwoordelijkheid te nemen en niet mee te gaan in de inhoudelijke argumenten die worden gegeven voor de benoeming van nog een extra wethouder. De VVD  gaat niet voor het persoonlijke belang, maar voor dat van heel Schouwen-Duiveland.’